Препоручујемо (други издавачи)

Поставио administrator 25/08/2020 0 Коментари

Препоручујемо (други издавачи)

Митови српске историје Дејан Ристић

 Да ли су звона Нотр Дама одјекивала због победе Срба на Косову пољу; где је сахрањен деспот Стефан; да ли је Стефан Немања јео златним виљушкама; где су главе кнеза Лазара и Карађорђа; да ли је Марко Краљевић јунак или турски вазал; да ли је Вук Бранковић издајник; да ли је краљица Драга у тренутку убиства била трудна; да ли је Гаврило Принцип написао чувене стихове о „бечким сјенама“, да ли је мајор Гавриловић изговорио чувени борбени поклич; зашто на Титовом гробу нема петокраке? Ово је само део од 20 великих дилема које у овој књизи развејава историчар Дејан Ристић.

Библиотека ВУКОТИЋ МЕДИА

Моји изуми Никола Тесла

 „Теслина аутобиографија се појавила 1919. године и изазвала велико интересовање, а њен необичан наслов потицао је од Теслиног схватања да су његови изуми сав његов живот и да је све у његовом животу њима било потчињено. Циљ му је био да приказом свог живота објасни, на првом месту, младим људима где су корени успеха у животу и како треба неговати изумитељске импулсе када се јаве у раној младости.“ – Александар Мариничић

Библиотека АКАДЕМСКА КЊИГА

Одбрана Београда Љубомир Симовић

&emspКњигом „Одбрана Београда“ Симовић не брани само престоницу већ целу Србију. То је његов племенити, разумни позив да се Србија одбрани од свих врста загађења и врати извориштима своје честитости, постојаности, сложности. Да будемо бољи, праведнији, поштенији, уздигнутији, усправљенији.

Библиотека ВУКОТИЋ МЕДИА

Хришћанство и психолошки проблеми човека Владета Јеротић

 Јеротићев уџбеник за студенте Богословског факултета у Београду, у оквиру предмета, Пастирка (пасторална) психологија и медицина Хришћанство и психолошки проблеми човека , давно је превазишао своју основну и важну, намену, као што су и његова дводеценијска предавања на истом факултету била посећивана од бројних младих боготражитеља. Књига је допуњена Азбучником важнијих појмова, лепим уводом у Јеротићев новоуспостављени и већ доказани систем схватања појмова.

Библиотека ПАРТЕНОН

Ловац у житу Џ. Д. Селинџер

 Тема ове књиге књиге је иницијација једног младог човека, али и драматично раскринкавање наших живота у којима је све мање места за идеале. Селинџеру је требало скоро десет година да напише ово дело, које је изразило сексуалне конфликте и егзистенцијалне стрепње младе генерације у послератној Америци, као и бунт против лицемерја и лажи у свету главног јунака, Холдена Колфилда. Холден је временом постао митска личност, алтер-его за хиљаде тинејџера, не само у Америци, већ свуда где је роман превођен и објављиван.

Библиотека ЛОМ