Препоручујемо за читање у ове дане

Поставио administrator 10/04/2020 0 Коментари Обавештења,

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ЗА ЧИТАЊЕ У ОВЕ ДАНЕ

ИСТОРИЈА РЕЛИГИЈЕ ИСТОКА И ЗАПАДА

Тревор Линг

„Историја религије Истока и Запада” Тревора Линга, професора упоредне религије на Манчестерском универзитету, у научним круговима у свету сматра се једном од најозбиљнијих научних студија о религији и њеном развоју кроз векове. У књизи је на јасан и веома прегледан начин представљена свака од најважнијих светских религија – религије старог Истока (Месопотамије, Египта, Израиља, Индије, Ирана), затим хришћанство, јудаизам, ислам, будизам, браманизам, хиндуизам и различити облици и правци у развоју и ширењу учења ових религија. Тревор Линг на крају књиге говори и о религијама у савременом свету и о својој визији њиховог развоја у будућности. Ова књига је изузетно корисна за све узрасте образованих људи нашег времена, као и за оне младе људе који желе да се  обавесте о питањима религије на најсигурнијим основама.

Пуна цена: 980,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 588,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 735,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


ГУНЂАЛО

Касноантичка комедија „Гунђало” представља нови лик тврдице – вечне теме позоришта. Изванредне језичке и хуморне ефекте латинског оригинала ефикасно је на српском изразио преводилац Горан Видовић.

Пуна цена: 500,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 300,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 375,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


КАКО ПОСТАТИ ПИСАЦ

Момо Капор

Одличан познавалац феномена живота и уметничког стварања, Момо Капор је сада написао роман о моделу: како постати писац – у свету и код нас.

Не клонећи се елемената аутобиографије и личног искуства, Капор прати свог јунака од провинцијске младости и тамошњих типичних појава – до доласка у Београд и напора да тај магични град освоји – шармом и посебношћу уметника.

У књизи се појављује и легендарни београдски продавац књига, звани Жућа, писац приручника „Како постати писац” и још низ познатих личности и документарних детаља.

Осим што је модеран роман, ова књига је и студија о проблему афирмације писца у нас и у свету, али и схватања уметности уопште из ове необичне перспективе.

Пуна цена: 1.000,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 600,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 750,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


ПРЕКО ГРАНИЦЕ

Миладин Ћулафић

Пола века присутан у српској прози, од „Упорности траве” (1969), Миладин Ћулафић је истрајно градио свој танани, помало поетски, али језички и тематски – прозни свет. Све приче, међу којима и „суво златоˮ, како смо у поговору назвали његова ремек-дела, налазе се у овим корицама једног скрајнутог, али изванредног приповедача.

Пуна цена: 950,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 570,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 713,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


АНТОЛОГИЈА СРПСКИХ НАРОДНИХ ЈУНАЧКИХ ПЕСАМА

Једна од најпопуларнијих књига Српске књижевне задруге – излазила је, у многим издањима и у великим тиражима, пола столећа. Представља најбољи избор класичне епске поезије великог зналца и професора светске књижевности – академика Војислава Ђурића. У овом издању професор је приложио нови предговор. Пред читаоцем је чисто злато српског усменог песништва.

Пуна цена: 1.490,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 894,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 1.118,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


РАЗАПЕТА ЗЕМЉА

Добрица Ерић

Српска књижевна задруга објавила је „Разапету земљу” први пут пре 20 година. Трајао је рат, распадала се држава, српски народ спопале су невоље – нашао се на крсту. На догађаје убрзане историје, која се продужила све до ових дана, песник је реаговао на свој начин – родољубивом поезијом. Његове песме, старије и новије, на лирски начин изражавају осећање праведне жртве и хришћанског подвига, у скали од тужбалице и молитве до гнева и урлика.

Пуна цена: 880,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 528,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 660,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела


САВРЕМЕНА ЈЕРМЕНСКА ПОЕЗИЈА

Двадесет осам савремених јерменских песника, рођених од 1945. до 1987. године, испуњава преглед који је сачинила Љубица Милетић. Јерменски песници певају о многим темама. Њихови поступци су модерни, лирска филозофија код сваког друкчија. Књига садржи и био-библиографске белешке о свим ауторима. Председник Јерменске заједнице у Србији г. Самвел Ајвазјан напомиње чињеницу „да се књига појављује у априлу ове године, када јерменски народ обележава стогодишњицу од великог геноцида који су над њим починиле турске власти 1915. године”. И то није једина сродност између јерменског и српског народа.

Пуна цена: 440,00 РСД

Цена за чланове (– 40%): 264,00 РСД

Цена за све купце (– 25%): 330,00 РСД

Кликните овде или на слику корица и бићете преусмерени на страницу дела